siap sedia adunan tuk digoreng
minyak ciput je..
ni la rupa dia dah masuk kuali..dah naik topi kelilingnya..
dah siap digoreng..
sumber resepi:surieya ariffin
olahan:sha ahmad
bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
2 cawan tepung beras
1 cawan air kelapa(sha guna air paip je)
1 cawan air
1 cawan gula merah
1 cawan gula pasir(sha kurangkan 3/4 cawan je)
secubit garam
cara-cara:
1)sebatikan semua bahan perap seketika
2)kemudian goreng menggunakan minyak yang agak banyak sehingga tenggelam paras kuihnyer
3)goreng dengan api perlahan
**buat kuih ni kena banyak2 sabar juga ni..kadang tak menjadi juga...
kena pandai control api n minyak..jangan terlalu banyak n terlalu sedikit minyaknya..
sedap nih klu dpt makan..
ReplyDeletebagi yang berminat memang sedap..
ReplyDelete