ROTI CELUP TEPUNG


rajin sikit la pg ni...lepas merempit kejap...watkn sarapan tuk diri sendiri...
kebetulan semalam buat sambal tumis ikan bilis...
so opkos la tak habis kan sambl tu...
pagi ni kita kejekan dia...wat roti ikan bilis celup tepung la...
senang je kot nak buat kan....
sorry yer..takde sukatan...semua main agak2 je....malas plak nk sukat2..lambat...
udah ler berebut wat keje sebelum debot bangun......

resepi :sha ahmad

bahan-bahan:

roti gardinea--potong serong
sambal tumis ikan bilis
tepung gandum
tepung beras
garam
 serbuk kunyit
air

cara-cara:

1)roti dipotong 2 bahagian
2)satukan tepung gandum,tepung beras,garam dan serbuk kunyit...bancuhkn dgn air...ala2 nk buat goreng pisang gitu....
3)letakkan sambal ikan bilis ditengah2 roti yg dipotong tadi...lipat 2 kelim sikit kasi lekat....(jgn letak bnyk sangat inti...nanti dia tersengeh je..taknk tutup mulut...hihihi..
4)panaskn minyak...celupkan roti kedalam bancuhan tepung tadi dan goreng sehingga kekuningan....

**boleh je gantikan dgn inti sardin...masak inti ala2 nk buatt inti karipap gitu.....


No comments:

Post a Comment