roti sardin celup tepung sha style...
buat buka puasa...sedap makan time suam2..panas kang tipu la kan..macamna nak makan..panas...
krup..krup garing tepungnya
nak buat pon mudah je...
resepi:sha ahmad
bahan-bahan:
10 keping roti-dipotong 2
1 tin kecil sardin-hancurkan isi ikan
1 ulas bawang besar-dihiris separuh bulat
1 ulas bawang putih-dihiris nipis
4 biji cili padi-hiris nipis
garam secukup rasa
air asam sikit
bahan tepung:
2 cawan tepung gandum
2 sb planta
1 3/4 cawan air
sedikit garam
serbuk kunyit
cara-cara:
1-gaul sebati dgn whisk semua bahan
cara-cara:
1-tumis bawang putih ,bawang besar dan cili padi sehingga layu
2-masukkan sos sardin sedikit diikuti air asam jawa..gaul sebati...
3-masukkan pula isi sardin yg dihancurkan tadi...masak sehingga kering air..
4-siap sejukkan
5-ambil roti yg dipotong 2 letakkan inti sardin dan celup kedalam tepung...
6-goreng sehingga kekuningan...
Salam Kenal..Wah resipi2 yg menarik,,,Boleh cuba nanti...
ReplyDeletetq yer..jengah2 ler selalu..
ReplyDelete