hye...tq sudi singgah blog sha...
n3 malam ni tumis cili padi jantung pisang....
lama tak buat ni..big bos bawa balik jantung pisang minta masakkan camgini...
mudah..simple..yg penting sodap....makan n nasi panas2 takyah lauk lain dah pon jalan je......
ok sha share resepi simple ni yer...sebelum tu layan pic dulu k..jgn marah...
sebiji jantung pisang yg telah disiat2 tinggal besar tu je yer...
jantung pisang yg dipotong serong
resepi:sha ahmad
bahan-bahan:
1 biji jantung pisang
2 ulas bawang merah-dihiris
2 ulas bawang putih-dihiris
6 -7 biji cili padi-potong serong
sedikit air
garam secukup rasa
cara-cara:
1)jantung pisang dibersihkan dan dibelah dua kemudian dipotong serong macam dalam gambar
2)rebus dahulu jantung pisang sehingga empuk/lembut dan sejat airnya
3)panaskan minyak tumis bawang putih,bawang merah,cili padi sehingga wangi
4)masukkan jantung pisang dan sedikit air..gaul sebati....tumis sehingga air hampir kering..
5)perasakan dengan garam...rasa ok..tutup api..
6)siap...
~~selamat mencuba~~
No comments:
Post a Comment